Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΚΥΒΕΡΝΟ-ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΝΜΠΕΡΓΚ


Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


Γράφει ο Παρατηρητής

Ούτε ο χειρότερος εχθρός του ΠΑΣΟΚ περίμενε ότι το κόμμα που δημιούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου θα καταντούσε έτσι. Γκρουπούσκουλο στα χέρια του ακραία φιλόδοξου Βενιζέλου, άθυρμα στο απύλωτο στόμα του Πάγκαλου, αντικείμενο παιγνίου με κατάληξη της καταστροφή υπο την ηγεσία του ΓΑΠ. Προηγήθηκε αυτών ο Σημίτης που εξακολουθεί να χαίρει προστασίας απο τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης και τα πολυποίκιλα συμφέροντα που επένδυσαν πολλά στον καταστροφικό εκσυγχρονισμό του. Ο άνθρωπος που έβαλε με το ζόρι, με κακή για τη χώρα ισοτιμία (340,75 δραχμές ανα ευρώ, αντί το πολύ των 270 δραχμών που ήταν  το ανώτερο επιτρεπτό όριο κατά τους ειδικούς) και πλασματικά στοιχεία στη βάση συνενοχής με τους γερμανοβελγοολλανδούς ομοϊδεάτες του την Ελλάδα στο ευρώ.  Με αποτέλεσμα η αδύναμη, εξαρτημένη και μη παραγωγική εληνική οικονομία να μην αντέξει το βάρος της συμμετοχής και του ανταγωνισμού και να καταρρεύσει.
Αλλά ο μύθος του παραμένει ζωντανός και ευκλεής χάρη στα συγκεκριμένα κέντρα που κυβερνούν την Ευρώπη αλλά και τη χώρα μας : Ποιός αλήθεια αναγκάζει τον Αντώνη Σαμαρά να ψαρεύει υπουργούς Οικονομικών (και ...συγγενή στελέχη) απο την κλειστή θάλασσα Σημίτη; Απο το ιχθυοτροφείο του εκσυγχρονισμού που βούλιαξε τη χώρα και παρέδωσε την εξουσία στον Κ.Καραμανλή ο οποίος ήρθε ως κοινωνική ανάσα το 2004 μετά την αντιλαϊκή λαίλαπα Σημίτη και την ανάλγητη πολιτική των Γιαννίτσηδων; Μάλλον κανείς. Είναι το σύστημα που οδηγεί τον Σαμαρά σε ανάλογες κινήσεις, γιατί τα περί εξαναγκασμού του απο τον Βενιζέλο να επιλέγει στελέχη ...ψιλοΠΑΣΟΚ ή οριακά ΠΑΣΟΚ «αλλιώς το ΠΑΣΟΚ δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση» είναι μάλλον γελοιότητες. Το ΠΑΣΟΚ στο χάλι που επιναι και την αναξιοπιστία σημαία του, δεν είναι σε θέση να βάζει όρους, να στηρίζει ή να μην στηρίζει κάτι. Απλώς σέρνεται πίσω απ΄ότι μπορεί προειμένου να διασωθεί δια της προσκολήσεως. Αλλά αν δεν αναγκάζει κανείς τον Α.Σαμαρά να ψάχνει στο σημιτοπεριβάλλον πότε τον Ράπανο και πότε τον Στουρνάρα (και ποιός ξέρει ποιούς ακόμα, γιατί έχει κι άλλους, μην ανηχυχείτε, το είχε πήξει ο τότε πρωθυπουργός το σύτημα εξουσίας σε εκσυγχρονιστικά παιδιά του που έκαναν τον Αλογοσκούφη να φαντάζει όαση κοινωνικής ευαισθησίας) τότε τι τον οδηγεί εκεί; Η λογική του συστήματος άραγε;
Είναι περίεργο, αλλά μιλώντας κανείς για ΠΑΣΟΚ, εννοεί πιά έναν πολυπλόκλαμο μηχανισμό που περιλαμβάνει τέτοια στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μια ιδιότυπη ελληνική μπίλντενμπεργκ που μένει αλώβητη απο κάθε κρίση και συμβάν. Είναι εκεί και έτοιμη να αναλάβει καθήκοντα (όπως τώρα) και να στελεχώσει κάθε θολή κυβέρνηση σε κάθε θολή και κρίσιμη περίοδο. Είναι θλιβερό να έχει απομείνει απο το ΠΑΣΟΚ απο τη μιά πλευρά μία κάστα τεχνοκρατών που αλληλοϋποστηρίζονται με όρους και αντιλήψεις στοάς, και, απο την άλλη διαλυμένοι κυβερνο-πολιτικοί που περιφέρονται σε ημιπαράφρονα κατάσταση μη δυνάμενοι να αντιληφθούν πως και πότε έχασαν όλα όσα είχαν. ΄Ολα όσα θεωρούσαν αυτονόητο ότι έχουν και θα έχουν. Πολιτικοί που άλλοι ανδρώθηκαν επι Ανδρέα και άλλλοι επι εκσυγχρονισμού, με το κοινό σημείο της κατάργσηςη των διαφορών μεταξύ κομμάτων και κατ΄επέκταση αρχών και ιδεολογιών. Πολιτικών που είχαν ή απέκτησαν στην πορεία τέτοια ελαστικότητα ώστε χάθηκε ο στοιχειωδώς αναγκαίος για την ύπαρξη του σώματος σκελετός. ΄Οταν μπήκαμε στη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης με κυριαρχία της Γερμανίας στην ήπειρό μας, και στη συνέχεια στον συνεχή δανεισμό με κατάληξη τα μνημόνια και την επισημοποίηση της εξάρτησης, το ΠΑΣΟΚ που βρέθηκε στην κυβέρνηση, άρχισε να χάνει όχι την ταυτότητά του (αυτή την είχε χάσει ήδη απο το 1997 επί Σημίτη) αλλά τις αρχές και το ρόλο του. Επικράτησε η τάση της με κάθε όρο συνεργασίας με οποιονδήποτε αρκεί να σωθεί το ίδιο το κόμμα μαζί με το σύστημα εξουσίας που συμμετείχε. Αυτό βαφτίστηκε σωτηρία της χώρας. Όπως είδαμε ο λαός δεν συμφώνησε με αποτέλεσμα να στείλει το ΠΑΣΟΚ απο το 44% στο 12% . Τώρα τι προσπαθεί άραγε να κάνει ο κ. Βενιζέλος; Το κόμμα των χωρίς αρχές, αξίες και ιδέες κυβερνο-στελεχών δεν διορθώνεται. ΄Αλλωστε οι αποφάσεις που πήρε μετέτρεψαν την απογοήτευση και την αντιπάθεια του κόσμου σε μίσος. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου